Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kupovina cipela za vaše dijete – kako izmjeriti stopalo?

Potražite dječju obuću za sva godišnja doba. Birajte između zatvorenih i laganih udobnih otvorenih modela u kojima će vaše dijete uživati. Kod pretraživanja obratite pažnju na odabir odgovarajuće veličine.

Važno je osigurati našim najmlađima pravilan rast i razvoj kako kasnije u životu ne bi imali problema sa stopalima ili kralježnicom. Kožne balerinke za djevojčice prilagodit će se svakom obliku stopala te su odličan odabir za svakodnevno nošenje, ali i za posebne elegantne događaje. Preko ljeta savjetujemo vam da potražite lagane japanke ili sandale koje dodatno stabiliziraju stopalo zahvaljujući remenu koji se kopča iza pete. Osim toga, u japankama i kožnim sandalama djeci se neće znojiti stopala niti će doći do kožnih iritacija, tako da će svaki korak biti siguran. Kada govorimo o nešto hladnijim jesenskim danima, tenisice se nameću kao logičan odabir. Jednostavnog su dizajna i sigurno će se uklopiti u gotovo svaki dječji stajling. Ne zaboravite i na dječju obuću za kišno vrijeme; gumene čizme dobro će im doći u tim situacijama, dok će tople čizme biti neizostavni element svakog zimskog outfita. Na CCC online potražite dječju obuću za sva godišnja doba, raznih stilova, boja i veličina.

 

Cipele za djevojčice za svaku priliku

Svaka djevojčica s veseljem promatra svoju majku i pokušava je što više „kopirati“. Još je dalek put do toga da postane prava dama, ali to ne znači da se ne može osjećati kao mala fashionistica. Zato posjetite vama najbližu CCC poslovnicu gdje vas očekuje pregršt modela obuće za djevojčice poznatih i popularnih modnih brendova. Njihov udoban kroj i originalni dizajn kombinacija su kakvu samo trebate tražiti, osobito ako je riječ o obući u kojoj će vaša djevojčica provoditi po nekoliko sati dnevno. U ovom su slučaju sandale odličan odabir za vrtić, ali i dom. U dječjem ormaru nikako ne trebaju nedostajati niti sportske tenisice zanimljivog dizajna, a za posebne prigode poput školske priredbe potražite elegantne bijele balerinke ili cipelice. Dječje loaferice su također dobar odabir za svakodnevno nošenje, budući da je većina modela obogaćena raznim proizvodnim tehnologijama koje su zaslužne za vrhunsku udobnost tijekom cjelodnevnog nošenja. Obično je riječ o modelima na kopčanje pomoću čičak trake, tako da će se i oni koji su tek prohodali snaći prilikom obuvanja.

 

Kako odabrati idealnu veličinu dječje obuće?

Pronašli ste idealnu obuću za vaše dijete i sve što trebate napraviti je odabrati odgovarajuću veličinu. To zna biti problem velike većine roditelja, budući da kalupi dječje obuće jednostavno nisu svi isti te ne možete donijeti odluku samo na temelju broja. Zato vam savjetujemo da izmjerite dječje stopalo. Dakle, na pod stavite komad čistog papira i neka dijete stane na njega bosom nogom. Ocrtajte stopalo; prvo lijevo, a zatim desno. Ravnom linijom izmjerite udaljenost od ruba palca do pete. Postupak ponovite i za drugo stopalo. Posve je normalno da se dužina oba stopala može razlikovati te nije nikakav znak za uzbunu. Zapišite dobivene mjere, a obuću odabirete na temelju duljeg stopala. Sada kada znate dužinu dječjeg stopala posjetite web stranicu CCC online trgovine i pronađite tablicu veličina. Usporedite dobivenu mjeru dječjeg stopala u centimetrima s dostupnim veličinama i zapišite odgovarajuću.