Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Prvi posjet zubaru

Prvi posjet zubaru
Marcel Jancovic

Stručnjaci se slažu da je vrijeme prvog posjeta zubaru oko prvog rođendana. Ali zubari preporučuju da je i prije prvog rođendana dobro da dijete dođe - najbolje kada izbije prvi zubić.

Stručnjaci se slažu da je vrijeme prvog posjeta zubaru oko prvog rođendana. Ali zubari preporučuju da je i prije prvog rođendana dobro da dijete dođe - najbolje kada izbije prvi zubić. No ako dijetetu ne izbije prvi zub kada navrši godinu dana svejedno ga odvedite na pregled.

Pregled zubi u ranoj dobi može uočiti problem koji je promakao dječjem liječniku. Kada djetetu jednom usadite naviku posjeta zubaru to će mu biti od koristi kroz cjeli život. Nasuprot ovome stručnjaci nalažu da dijete ne vodite zubaru prije prvog rođendana osim ako se pojavi nekakav problem koji bi mogao štetno djelovati na razvitak zubi. No svakako kontaktirajte liječnika da provjeri kako napreduje rast zubi te ga pitajte za prehranu u tom razdoblju i što učiniti po pitanju oralne higijene.

Više o ovoj temi posjeta zubara kod djece pričitajte u članku: Kad je vrijeme za prvi posjet stomatologu