Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Igračke za novorođenčad

Igračke za novorođenčad
OKSun

Igračke imaju i igraju veliku ulogu u emocionalnom razvoju novorođenčeta. One su kreirane tako da stimuliraju dječju imaginaciju i pomažu u razvoju moždanih funkcija.

Budući da je vaša beba još jako mala nisu sve vrste igračaka dozvoljene i pogodne za bebe već postoji jedan određeni broj igračaka kojima se malene bebe mogu igrati zabavljati a vi ćete najviše pridonijeti da će se vaša beba prikloniti različitim igračkama i igrama.

Lopte

Danas postoji puno vrsta lopti različitih boja i veličina. Njih koristimo za jačanje bebine imaginacije jer kada lopta skače ona zaokuplja i razvija bebinu pažnju a istovremeno održava njezinu pažnju za neko vrijeme. Iako novorođena beba nije u stanju bacati loptu pomozite joj tako što ćete vi umjesto nje držati loptu i da ona osjeti oblik i sastav lopte i da prihvati loptu kao nešto prirodno i normalno.

Mobiteli

Mobiteli su vrlo efektivne igračke jer stimuliraju aktivnost bebinog mozga dok ono leži u krevetiću. Neki mobiteli se pokreću bilo zbog strujanja zraka ili nježnog pomaka, neki se mogu okretati i istovremeno proizvoditi određene glasove koji će malenu bebu zabavljati. Iako je ovo pasivna igračka ipak nije naodmet da se beba upozna s njom.

Kockice

Kockice su osnovne igračke za djecu svih uzrasta i ona se mogu s njima igrati, iako neke kockice mogu biti teže i beba ih teže prihvaća. U početku neka ih beba samo dodiruje, drži u rukama jer će joj to pomoći da se upozna sa oblikom kocke se vaša beba bude razvijala pomognite joj u građenju različitih oblika i struktura.

Plišane ili punjene igračke

Plišane igračke su vrlo mekane, ugodne, možete ih postaviti u bebin krevetić i ostaviti mu mogućnost da ih sam dodiruje i da se igra s njima. Također i u situacijama kada beba negoduje ili plače ovakve ga igračke mogu umiriti i skrenuti mu pažnju. Prije nego li ostavite takvu igračku u bebi n krevetić, provjerite je li napravljena od dovoljno mekanog materijala.