Ines Zukan

Ines Zukan

dr.med / spec. pedijatar, uži specijalist ped. alergologije

Diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prvo radno iskustvo stječe u ambulanti obiteljske medicine Hrvatska Kostajnica i u  timu Hitne medicinske pomoći  Sisačko moslavačke županije.

Pedijatriju specijalizirala u KBC Zagreb za potrebe Opće bolnice u Sisku gdje je radila dvadeset godina. Bila voditelj Poliklinike u bolnici, a od 2011. godine voditelj ped. alergološke ambulante u OB Sisak.

Subspecijalizaciju iz ped. alergologije i kliničke imunologije završila u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Radila kao primarni pedijatar u Domu zdravlja Sisačko moslavačke županije.

Od 2010. tijekom ljetnih mjeseci radila kao vanjski suradnik na mjestu odjelnog pedijatra u Lječilištu Veli Lošinj.

Timu Poliklinike Helena pridružila se u svibnju 2022. kao vanjski suradnik pedijatrijski alergolog, a od studenog 2022. kao stalni član Poliklinike.

Sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima. Područje interesa su atopija, alergijske bolesti u djece, respiratorne infekcije te lupusni sindrom u neonatusa.

Bavi se preventivnom pedijatrijom (sistematski pregledi, cijepljenje, edukacija o atopiji) i zbrinjavanjem akutno bolesne djece.

Članica Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju, EAACI.

Imenovani vještak specijalist za potrebe Područnog ureda Zagreb u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

 

Članci autora

Respiratorni Sincicijski Virus

Respiratorni Sincicijski Virus

Respiratorni Sincicijski Virus uzrokuje akutne infekcije dišnog sustava u osoba svih životnih dobi.