Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Prenesena trudnoća

Prenesena trudnoća
Sebastian Kaulitzki / Shutterstock

Ovo dodatno vrijeme koje vaša beba provodi u maternici samo znači da, kada beba (konačno) vidi svoju mamu, beba će samo biti teža i veća nego da se rodila ranije. Bebina kosa i nokti i dalje nastavljaju rasti.

Ne, niste jedina koja još uvijek ima bebu u sebi: 50% mama ne rodi prije datuma kojeg kaže ginekolog pri prvom pregledu, ali tehnički, niste prenijeli trudnoću sve do 42. tjedna trudnoće. Dakle, potpuno je normalno! Možete li stvarno kriviti vašu bebu ako malo oklijeva s izlaskom? Koliko god da je ovo bilo teško za vas, znajte da će još teže bilo vašoj bebi. Tijekom putovanja iz utrobe, vaša će beba proizvesti više hormona stresa nego ikad više u svom životu.

Ovo dodatno vrijeme koje vaša beba provodi u maternici samo znači da, kada beba (konačno) vidi svoju mamu (i liječnički tim oko nje, a vjerojatno i tatu), beba će samo biti teža i veća nego da se rodila ranije. Bebina kosa i nokti i dalje nastavljaju rasti.