Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kako pomoći djetetu koje je opterećeno COVID-19 pandemijom?

Kako pomoći djetetu koje je opterećeno COVID-19 pandemijom?
altanaka / Shutterstock

U današnje vrijeme puno stresnih, izazovnih situacija sve više odraslih i djece pada u vrlo teška psihička, fizička i emocionalna stanja s kojima se ne mogu i ne znaju nositi.

Djeca koja kreću u školu (koja često predstavlja veliko opterećenje) osim redovnih aktivnosti, učenja, priprema i dr., za dodatno otežavajuću okolnost susreću se s pojavom COVID-19 pandemije. Neka djeca vrlo uznemireno podnose vijesti i svakodnevne informacije vezane uz pandemiju.

Opterećena su novonastalom zdravstvenom situacijom, ne mogu se koncentrirati na svoje dnevne aktivnosti i igru, stalno su zabrinuta brojem novooboljelih, nabavom potrebnih zaštitnih sredstava poput maski, dezinficijensa i dr., s roditeljima često razgovaraju i komentiraju vijesti putem medija, uznemirena su i sklona panici. Često se javljaju i fizički simptomi stresa poput znojenja dlanova, lupanja srca, gubitka apetita, loš san, noćno mokrenje, bolovi u trbuhu, glavobolje.

Roditelji uviđaju da je nastao novi problem u obitelji, ali ne vide kako ga riješiti. Program Zdrava djeca je pripremio niz vrlo učinkovitih, prirodnih i djeci izuzetno privlačnih i interesantnih tretmana i radionica. Program uključuje relaksaciju – tehniku dubokog disanja, terapijski razgovor i edukaciju, specifične vježbe, refleksoterapiju, akupresurnu masažu, radionicu i igraonicu. S obzirom na suvremeni pristup terapijama i epidemiološku situaciju tretman relaksacije, terapijskog razgovora i edukacije dostupan je i online putem Skype i Zoom aplikacija.

Koristeći terapije programa djeca postaju mirnija, zadovoljnija, sigurnija, s više razumijevanja i opuštenija. Nestaje uzrujanost, opterećenje, panika i fizički simptomi stresa. Djeca vrlo dobro reagiraju na prirodne tretmane, otvorena su i bez straha i kalkulacija prilaze terapiji. Vođenjem energetskog terapeuta postaju jaka, samopouzdana, susretljiva, bezbrižna i željna suradnje. Objektivno sagledavaju određene situacije i vrlo pozitivno razmišljaju o pronalasku rješenja za sve prisutne izazove.

Zato svim roditeljima koji se trenutno suočavaju s problemom covid panike preporučujemo dolazak djece na tretmane programa Zdrava djeca gdje sigurno i na potpuno prirodan način, bez nuspojava mogu pomoći svom djetetu u zdravom, sretnom i sigurnom odrastanju.