Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Zaštita od ljetnih nezgoda

Zaštita od ljetnih nezgoda
Alena Ozerova

Svako od nas doživio je ubod nekog insekta, oni su najaktivniji u ljetno vrijeme. Kako bi izbjegli ove neugodne situacije, trebamo se zaštiti, ali prvenstveno djecu jer su oni najugroženiji.

Ubodi insekata se događaju osim u zatvorenom prostoru, prvenstveno u prirodi. Insekte privlače mjesta s dosta vlage i zelenila. Uz nekoliko savjeta možete sebe i svoje dijete preventivno zaštiti, kako bi bezbrižno uživali u prirodi.

Postoje dvije vrste zaštite, to su mehanička i kozmetička zaštita. A kombinacijom ovih zaštita bezbrižno uživajte u svom odmoru bez nepotrebne iritacije od neugodnih uboda.

Zaštitite se od insekata
Alena Ozerova/Shutterstock.com

Od mehaničke zaštite možemo spomenuti par načina kako se možete zaštiti. Instalacijom gustih mrežica na prozore i balkonska vrata sobe u kojoj spavate, te instalacija privremenih vrata s mrežicom možete smanjiti broj insekata u vašem domu. Možete sobu u kojoj prebivate raspršite sredstvom ili sprejem protiv insekata, ali ju nemojte zaboraviti prozračiti prije prebivanja u njoj. Vrlo su korisni i aparati koje sadrže insekticid, koji postavite što bliže otvorenom prozoru.

Prije nego što nanesete kozmetička sredstva za zaštitu, povedite računa da djeca nose odjeću neutralnih boja, jer žarke boje privlače insekte. Zaštitna sredstva dolaze u različitim oblicima, od krema do spreja za kožu, koja se nanose na golu kožu. Obavezno prije nanošenja pročitajte da li je sredstvo namijenjeno djeci i koje dobi. Ako ste u prilici konzultirajte se s vašim dermatologom oko proizvoda, on će vam sigurno preporučiti koji je prema njegovom iskustvu najbolji za dječju kožu. Svakako provjerite deklaraciju prije nanošenja.

Ako dođe do uboda, ulje lavande i hladni oblog dobro će doći, na taj način ćete smanjiti reakciju uboda i pomoći da oteklina i iritacija što prije prođe.