Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Što kad dijete želi Facebook profil?

Što kad dijete želi Facebook profil?
kaboompics / Pixabay

Dijete na internetu i društvenim mrežama može biti pod vašim nadzorom, samo se za to trebate malo potruditi...

Društvene mreže postale su naša svakodnevnica. I to ne samo naša, već i svakodnevnica naše djece. Kao i TV i računalne igre, tako su i društvene mreže "alat" koji, ako se dozirano, pametno i uvijek uz roditeljski nadzor upotrebljava, može biti samo koristan.

Vi kao roditelj, tako možete naučiti o svojem djetetu više jer ćete saznati tko mu je najbolji prijatelj / prijateljica, što voli, što djetetovi prijatelji rade, a ujedno i vaše dijete od malih ga nogu učite na rizik koji Internet pruža ali i na njegovu snagu i prednosti. No, koja bi bila dobna granica da svojem djetetu dopustite posjedovanje Facebook profila? Tu granicu morate postaviti sami, ali nikako ne bi preporučili otvaranje profila za dijete mlađe od 10 godina! Kroz otvoreni razgovor morate svoje dijete upozoriti na sve nelijepe strane koje postoje, dajte jasna ograničenja i upute korištenja kojih se mora pridržavati, da se ne smije neprimjereno izražavati i ono najbitnije, da ne gomila "prijatelje" koji nemaju veze s njegovim stvarnim životom!

Naš vam je savjet da djetetov profil na Facebooku otvorite koristeći vašu email adresu i podesite postavke kako bi vama stizale sve obavijesti što vaše dijete radi na svojem profilu. Tako ćete djetetu dati slobodu, ali opet sve držati pod kontrolom...