Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Problem mokrenja u krevetu

Problem mokrenja u krevetu
Max Topchii

Ukoliko su pelene prošlost za vašu bebu, ali često zna smoćiti krevet, postoje neke stvari koje bi se ipak trebale srediti. Iako se tako ne čini, ovo je uobičajeni problem koji se lako da riješiti.

Ukoliko su pelene prošlost za vašu bebu, ali često zna smoćiti krevet, postoje neke stvari koje bi se ipak trebale srediti. Iako se tako ne čini, ovo je uobičajeni problem koji se lako da riješiti. Stoga ako se ovo događa vašem djetetu, nemojte se plašiti, ovo je dobro poznati problem djetinjstva. Do šeste godine je to uobičajen problem. Stručnjaci kažu da je to problem mladog mokraćnog sustava, no postoji par stvari koje možete napraviti da pomognete vašem djetetu.

Odvikavanje od pelena
Max Topchii / Shutterstock.com

Gaćice za odvikavanje od pelena se preporučuju za djecu sve do pet godina. Ovakve gaćice možete kupiti na svakom koraku. Ovo bi bio "korak" prijelaza od pelena do normalnog rublja. Na vama je samo da vašem djetetu objasnite da kada će se osjećati da mu više nisu potrebne niti pelene a niti ove gaćice, da vam kaže. Također, postoje i plastične presvlake za madrac koje neće dopustiti mokraći da dođe do madraca.

Jedna od velikih uzroka mokrenja u krevet, pogotovo za djecu stariju od pet godina je primarna monosimptomatska noćna enureza (PMNE). Uzrokovana je nedostatkom hormona, a rezultira mokrenjem u krevet. No nemojte se brinuti, ovo se lako rješava dezmopresinom. No ako vas ovo previše brine, možete vaše dijete odvesti i kod liječnika na pregled.