Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Pospremanje sobe s igračkama

Pospremanje sobe s igračkama
Stephen Denness

Klinci su pravi profesionalci u stvaranju nereda. Vjerojatno ste primijetili da to najbolje dolazi do izražaja u njihovoj sobi s igračkama. No, kako ju najlakšte pospremiti?

Rješenje da se riješite nereda u sobi s igračkama postoji ali morate se dobro pripremiti. Sobu bi trebali organizirati tako da svaka igračka ima svoje mjesto, a da je i dalje dostupna vašem djetetu.

Za početak, trebati će vam usisivač, police, kutije i naljepnice.

  1. Ispraznite sobu od namještaja (kojeg možete lagano pomicati) i igračka, te ih premjestite u neku prostoriju s puno prostora, kao što je dnevni boravak.
  2. Usisivačem dobro očistite sobu te obrišite prašinu sa svih polica i ostatka namještaja koji niste izbacili van. Dijete se igra u toj sobi i nije pogodno da bude izloženo bakterijama iz prašine.
  3. Podijelite igračke u tri hrpe. U prvoj hrpi neka budu igračke s kojima se dijete često igra, a ujedno su i prikladne za djetetovu dob. U drugoj neka budu pokidane ili oštećene igračke koje treba baciti - pogotovo one na kojima se dijete može ozlijediti! U trećoj kutiji neka budu igračke s kojima se dijete ne igra ali su još dobre, te se mogu pokloniti nekome ili donirati nekoj dobrotvornoj organizaciji.
  4. Pokidane igračke odmah bacite u smeće da vam ne smetaju a one koje ste naumili pokloniti izbacite iz sobe i po mogućnosti ih se 'riješite' što je prije moguće - tako vi dobivate dodatan prostor a oni kojima ste ih naumili, dobivaju igračke ranije.
  5. Ukoliko ih nemate ili ih nemate dovoljno, u sobu ugradite police, te na njih stavite igračke s kojima se dijete često igra. Imajte na umu da police budu ugrađene na visinu dostupnu djetetu tako da može doći do njih.
  6. U sobu možete staviti i kutiju s kojima se dijete povremeno igra - to mogu biti razne društvene igre, figurice akcijskih junaka ili pribor za bojanje i crtanje. Vodite računa da dijete može samo do tih igračaka ukoliko se poželi igrati s njima.
  7. Preostale igračke razvrstajte po vrsti. Odredite mjesto svakoj vrsti igračaka (ladica, kutija, polica) tako da u svakom trenutku znate gdje se što nalazi. Pobrinite se da sve ima svoje mjesto.

Savjet za kraj: Police, kutije i ostala mjesta gdje ćete pospremati igračke, možete označiti s naljepnicama tako da buduća pospremanja budu jednostavnija i brža.