Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Poboljšajte koncentraciju i učenje djece i mladih

Poboljšajte koncentraciju i učenje djece i mladih
Evgeny Atamanenko / Shutterstock

U današnjem društvu sve više primijećujemo djecu i mlade s poremećajem pažnje i koncentracije.

U školi, na nastavi i kod kuće djeca pristupaju izvšavanju radnih zadataka s vrlo niskom razinom koncentracije, interesa, volje, dosljednosti i smirenosti. Dijete, roditelji i učitelji/ce svakodnevno vode borbu. Sa svakim ispitom situacija postaje sve napetija i teža, a pravo rješenje nikako ne dolazi. Dijete postaje sve više nezainteresirano, bez volje, snage i samopouzdanja.

Dijete se osjeća pod pritiskom, puno frustracija, negativnih misli, ljutnje i otpora. Zabrinuti roditelji se trude i žele pomoći djetetu, ali im s vremenom ponestaje snage, strpljenja i enegije. Gubitak strpljenja kod roditelja dovodi do svađa i burnog reagiranja, što dijete gura u još veći otpor ili demotivaciju. Na taj način roditelj i dijete sve više padaju u začarani krug nezadovoljstva i neuspjeha. 

Međunarodni institut prirodnog zdravlja (MIPZ) organizira vrlo koristan i učinkovit program tretmana za djecu i mlade koji pomaže u rješavanju poteškoća sa koncentracijom i pažnjom. Program je besplatan i sastoji se od  terapijskih razgovora, savjetovanja, edukacije, relaksacije (tehnike dubokog disanja), refleksoterapije, akupresurnih masaža glave i leđa, specifičnih vježbi, igraonica te zabavnih i kreativnih radionica.

Program se održava individualno i u grupama u prostoru udruge ili online putem video poziva u obliku terapijskih i edukativnih razgovora te relaksacije.

Ovaj pomno osmišljen program djetetu pomaže da osnaži i postigne ravnotežu. Tretmanima i vježbama poboljšava se rad određenih područja mozga i unaprjeđuje se njegovo funkcioniranje. Tretmani i relaksacija eliminiraju nakupljeni stres i napetost iz organizma. 

Relaksacijom dijete se fizički opušta i oslobađa nemira, nervoze i hiperaktivnosti; umiruje mu se um, uklanjaju opterećujuće misli, povećava mu se sabranost i jasnoća. Prirodnim slijedom rastu koncentracija, želja i volja za učenjem i obavljanjem zadataka. 

Dijete postaje pozitivnije, zadovoljnije, opuštenije, strpljivije i otvorenije za suradnju te postiže bolje rezultate u školi i natjecanjima. Počinje imati više samopouzdanja, volje, unutarnjeg mira i sigurnosti te u vrlo kratkom periodu ispunjavati obaveze i zadatke. Sklonije je izražavati pozitivne emocije i sve više uživati u svim radnim aktivnostima.

Dragi roditelji, ako ste tek nedavno prepoznali neke naznake ili simptome poteškoća sa koncentracijom i učenjem kod svojeg djeteta ili se već godinama borite sa tim problemima, obratite nam se s povjerenjem i dogovorite informativni razgovor na 01 5620 108, 098 947 0533 ili na [email protected].

Očekuje vas tim iskusnih stručnjaka i terapeuta, educiranih u područjima Kineske tradicionalne medicine i Energetske medicine, koji će pomoći vašem djetetu da savlada poteškoće i prepreke na putu, razvije svoj prirodni potencijal i bude sretno, zdravo, zadovoljno i ispunjeno.

Međunarodni institut prirodnog zdravlja
Radnička cesta 20a
10000 Zagreb
www.mipz.hr