Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Koliko ste se promijenili od kad ste postali roditelji?

Koliko ste se promijenili od kad ste postali roditelji?
wavebreakmedia

Uz roditeljstvo dolazi i znatna količina lekcija koje treba naučiti, a poniznost i strpljenje su najveće i najvažnija lekcije od svih.

Možda ste razmišljali da nikada nećete svome djetetu dati dudu, a sada kada ste postali roditelj možete vidjeti dudu u svakom kutu svog doma i automobila. Još jedna od stvari za koje niste mislili da će vas toliko brinuti su bakterije u vašem domu, a sada ste redoviti kupac sredstva za dezinficiranje ruku i ostalih kućnih elemenata. Roditeljstvo kao takvo je prepuno iznenađenja i novih navika za koje ste se prije zaklinjali da nikad nećete usvojiti.

Ne morate se bojati, niste jedini u tome. Svi roditelji u početku misle da će biti roditelj koji neće pristajati na kompromise, a na kraju zavšre da su spremni prihvatiti svaku novu naviku samo da bude dobra za dijete i da ga smiri s vremena na vrijeme.

Odgoj djece
wavebreakmedia/Shutterstock

Neki roditelji, pa čak i djedovi i bake smatraju da nisu baš za djecu, ali kada se dogodi čudo rođenja postanu osobe za koje bi pomislili da su uvjek bila okružena djecom.

Neki roditelji kojima je bilo nezamislivo promijeniti pelenu ili pak očistiti šmrklje iz nosa djeteta sada to čine bez ikakvih problema.

Na kraju vam želimo napomenuti da je roditeljstvo nešto najlijepše što vam se može dogoditi, uživajte u njemu. Unatoč svim neprospavanim noćima, promjenama pelena, poteškoćama prilikom hranjenja i slično većina roditelja se u potpunosti slaže s time da je to najlijepše razdoblje u životu, te im je žao što ne traje duže. Nadamo se da ćete i vi uživati u roditeljstvu, i koliko god bilo teško i naporno, jedan dječji osmijeh može okrenuti cijeli vaše cijet naglavačke.