Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

ZGodionica - Omiljeni festival za male i velike vraća se u Ribnjak

Ribnjak će uskoro postati omiljeno mjesto djece svih uzrasta jer počinje ZGodionica – hit dječji festival koji je protekle dvije godine oduševio i roditelje i mališane.

Uz već dobro poznati zabavni, edukativni i sportski program, ove se godine pripremaju i neke nove poslastice zbog kojih vam jedan dan zabave sigurno neće biti dovoljan.

Petak pred nama, 21. kolovoza, prvi je dan obožavanog dječjeg festivala koji će se i ove godine održati u zelenoj oazi grada, parku Ribnjak. ZGodionica je mjesto koje će sve do 6. rujna i povratka u vrtiće i školske klupe biti pravo odredište za one željne zabave, edukacije kroz osmijehe i sportske aktivnosti. Program je ove godine još bogatiji nego prethodnih.

Program počinje u 10 sati i traje sve do 22 sata te je ispunjen zabavnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama uz koje se može puno naučiti. Najmlađi će uživati u učenju engleskog jezika na drugačiji i zanimljiv način uz Helen Doron, dok će nešto stariji s nestrpljenjem čekati  radionice čarobnjaka iz Ministarstva magije na kojima će naučiti izrađivati čarobne štapiće i pisati čarobna pisma pa čak i organizirati uzbudljivi Metloboj.

Udruga Čarobna farma mališane će vikendom poučavati starim zanatima i vještinama, ekipa iz AHA! Pokusa će im otkrivati svijet praktične znanosti, Teta šivalica će svakoga dana pripremati nove izazove na radionici ručnih radova, kreativci iz OMarta će se pobrinuti za kreativno izražavanje,  a posebna su iznenađenja pripremili i zagrebački muzeji – Muzej iluzije i Hrvatski prirodoslovni muzej – na čijim će radionicama, sigurni smo, biti podjednako zabavno i poučno.

Sportska livada  ove se godine seli na drugu lokaciju, ali ostaje mjesto na kojemu svi mogu zaigrati, između ostaloga, softball ili squash, naučiti tehnike mačevanja i karatea, zaplesati urbane plesove, upoznati capoeiru,  isprobati crossfit za djecu  i iz prve se ruke upoznati s olimpizmom i olimpijskim vrijednostima.

Tijekom 17 dana festivala gotovo je cijeli par Ribnjak posvećen i podređen dječjim zanimacijama i njihovu boravku u prirodi. Svaki kutak parka krije neke svoje zanimljivosti i tajne koje tek treba otkriti, a jedna od njih su i konjići udruge Libero iz Petrinje koje čak i oni najmanje hrabri mogu bez straha zajahati i prošetati parkom.

U parku će mališani pronaći i poznate vesele predstave Šarenog svijeta s puno smijeha i plesa, popularni večernji disco, ali i dragu Baku pričalicu koja će pričama za laku noć uspavati i najzaigraniju djecu.

Apsolutno najveća hit atrakcija prethodnih godina bio je zipline pa kako bi baš svako dijete stiglo isprobati ovu sigurnu, ali ipak adrenalinsku zabavu, u parku će biti postavljena dva ziplinea te već poznati adrenalinski park (trampolin, ninja poligon, bungee jumping).

Svaki je dan ispunjen aktivnostima u kojima će uživati i djeca i odrasli, a parkom je zanimljivo i samo prošetati. Osim kvalitetnog programa, bogata scenografija i blistave lampice glavnog sponzora HEP-a čine ZGodionicu festivalom koji se dugo pamti.

Roditelji, bake i djedovi i ostali u pratnji djece također će moći uživati jer je na svakom koraku dostupna i zanimljiva ugostiteljska ponuda za velike i male, a chill zona na najvećoj livadi na kojoj smo se opuštali tijekom manifestacije Matoš u ribičiji, ostaje i na ZGodionici.  

ZGodionica se u potpunosti održava na otvorenom što će omogućiti svim posjetiteljima da provedu što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku. Na svakom koraku osigurana su dezinfekcijska sredstva, a posjetitelji se mole da se pridržavaju poznatih epidemioloških mjera.

Ulaz na ZGodionicu kao i na sve radionice, sportske aktivnosti i kazališne predstave je besplatan.

Detaljan program bit će dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice.