Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Željeli biste da su ovu knjigu pročitali vaši roditelji

Željeli biste da su ovu knjigu pročitali vaši roditelji

U ovoj zabavnoj i praktičnoj knjizi ugledna britanska psihoterapeutkinja Philippa Perry predstavlja jednostavan i praktičan koncept odgoja.

Autorica objašnjava što uistinu djeluje te koja je ponašanja važno izbjegavati, navodeći što je u odgoju djece ključno činiti, a čega se valja kloniti. Ova knjiga pravo je osvježenje i pomoći će vam, bez osuđivanja, da:

  • shvatite kako je vaš odgoj utjecao na odgoj vašeg djeteta
  • prihvatite da ćete griješiti i naučite što poduzeti s tim u vezi
  • djetetu osigurate obiteljsku okolinu u kojoj će se osjećati zaštićeno
  • prekinete negativne cikluse i obrasce
  • nosite se s vlastitim osjećajima i osjećajima svoga djeteta
  • pravilno reagirate na osjećaje djeteta i omogućite mu uspostaviti zdrav odnos prema vlastitim osjećajima, što je temelj mentalnog i emocionalnog zdravlja
  • razumijete koja sve različita ponašanja uspostavljaju komunikaciju
  • izgradite kvalitetan odnos sa svojim djetetom.

 Mudri i jednostavni savjeti, vježbe i alati iz ove knjige pomoći će vam da odgojite sretno i zdravo dijete.

Kad bi vas netko upitao što želite za svoje dijete, vjerojatno biste odgo­vorili: „Da bude sretno.” Svaki roditelj želi odgojiti sretno dijete, i nijedan roditelj na tom planu ne želi uprskati stvar. No, baš kao i svi ostali osjećaji, sreća dođe i prođe. Zapravo, kad bismo stalno bili sretni, jedva da bismo toga bili svjesni jer ne bismo poznavali druga emocionalna stanja s kojima bismo mogli usporediti sreću. A da bi dijete bilo sretno, nužno je da roditelji prihvate sva njegova raspoloženja, osjećaje i oblike doživljavanja svijeta.

Autorica ove knjige je Philippa Perry (1957.) britanska psihoterapeutkinja i spisateljica. Godinama je pisala kolumne za različite časopise iz područja psihologije, a u časopisu Red odgovara na pitanja čitatelja kojima je potreban savjet. Nakon dvadesetogodišnjeg psihoterapeutskog iskustva, pridružila se priznatoj organizaciji Škola života, koja savjetuje ljude o brojnim životnim pitanjima.

Uz ovu knjigu, objavljenu 2019., napisala je grafički roman Couch Fiction; a graphic tale of psychotherapy (2010.) u kojem o psihoterapiji govori iz dvije perspektive, one psihoterapeuta i korisnika, te priručnik How to Stay Sane (2012.). Udana je za poznatog umjetnika Graysona Perryja s kojim ima kćer Flo.