Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Učimo o održivom razvoju - od vrtića do fakulteta

Učimo o održivom razvoju - od vrtića do fakulteta
Dmitriy Shironosov

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u sklopu projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ organizira konferenciju za profesore i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola.

Konferencija će se održati od 4. do 5. rujna 2019. godine od 9:00 do 16:00 sati u Hotelu I, Ulica Ive Robića 2, 10 000 Zagreb.

Cilj konferencije je prenijeti najnovija znanja, iskustva i vještine te metode za poticanje poduzetnosti kod učenika kroz ukazivanje na važnost održivost razvoja. Tijekom prvog dana konferencije usmjereni smo na usvajanje najnovijih znanja iz područja.

  • društveno odgovornog poslovanja, kojeg će održati mr. sc. Vladimir Žanić, profesor na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu
  • zaštite okoliša i odgovornosti prema okolišu, kojeg će održati dr. sc. Mirjana Matešić iz Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj
  • predavanje o inovativnom svijetu za djecu u kontekstu održivog razvoja, kojeg će održati Lana Balić Matijašević, dipl. ekonomistica iz Caressma.co.

Drugi dan konferencije je interaktivnog karaktera, na način da će sudionici sudjelovati na radionicama u sklopu kojih će na praktičnim primjerima usvajati znanja o UN-ovim ciljevima o održivom razvoju te načinima poticanja djece na poduzetnost i aktivizam u lokalnoj zajednici. U zadnjem dijelu radionica sudionici će dobiti priliku samostalno uz moderiranje razraditi edukativne sadržaje i druge različite aktivnosti koje mogu provesti, kako na razini razreda, tako i na razini cijele škole.

Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Stajališta izražena u ovoj obavijesti isključiva su odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Barbara Sajko, dipl. socijalna radnica
Koordinatorica projekta