Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Program zdrava djeca za djecu s psihofizičkim poteškoćama

Program zdrava djeca za djecu s psihofizičkim poteškoćama

Problemi s kojima se najčešće susreću današnji mladi i djeca su hiperaktivnost, agresija, slaba koncentracija i komunikacija, zatvorenost, nesigurnost, nisko samopouzdanje, anksioznost, depresija, problemi u prehrani, alergije i dr.

Upravo ti problemi i poteškoće su sve više u porastu i ometaju normalan razvoj djeteta. Često su takva djeca i mladi predmet psihičkog, emocionalnog ili fizičkog maltretiranja (bullying) koje ostavlja trajne negativne posljedice na njihovo već narušeno psihičko, emocionalno i mentalno zdravlje. Mnogi roditelji nastoje pomoći svojoj djeci u prevladavanju takvih poteškoća, ali s vrlo malo ili nimalo uspjeha.

U MIPZ-u se već 11 godina provode programi za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama. Pomno osmišljeni programi kroz individualan i grupni pristup na prirodan način poboljšavaju i unaprijeđuju njihovo zdravlje i kvalitetu života. Kroz relaksaciju, edukaciju, razgovor, specifične vježbe te prirodne terapije poput akupresure i refleksoterapije, postižemo brojne i trajne pozitivne rezultate.

Nakon uspješno završenog programa:

  • Djeca i mladi sa slabom koncentracijom imaju bolju i dužu koncentraciju za vrijeme nastave i učenja kod kuće. Više razumiju, lakše pamte i usvajaju školsko gradivo te imaju više volje i interesa za učenjem što rezultira boljim ocjenama i uspjehom u školi.
  •  Agresivna djeca mirnije reagiraju u određenim situacijama bez naglog i nekontroliranog fizičkog ili psihičkog reagiranja. Nauče kako otpustiti stres i bijes, razumiju što je ispravno, a što neispravno reagiranje.
  •  Hiperaktivna djeca postaju mirnija, sabranija, opuštenija. Imaju više strpljenja, lakše slušaju, pozornije prate i izvršavaju zadatke.
  •  Anksiozna i depresivna djeca i mladi su više sretnija, opuštenija, imaju veće samopouzdanje i otvoreniju komunikaciju. Manje strahova – više osmijeha!
  •  Zatvorena djeca i mladi te djeca s problemima u komunikaciji, poteškoćama u govoru i izražavanju lakše pričaju, otvoreniji su, susretljivi su prema drugima, žele više komunicirati o svojim problemima i osjećajima, više razumiju, sretniji su, imaju veće samopouzdanje i zadovoljniji su sami sobom.

Vrlo je bitno da od najranije dobi djeca budu otvorena, nasmijana, sretna, da lako komuniciraju, da budu bez strahova i da zdravstvene probleme riješe na prirodan način. Na taj način mogu izrasti u kvalitetne, zdrave i sposobne pojedince koji će doprinijeti razvoju društva, a ne postati njegov teret jer zdrav pojedinac čini zdravo društvo.

Stoga, dragi roditelji, ako imate dijete sa poteškoćama ili želite da dijete ima još bolje rezultate u izvanškolskim aktivnostima i sportovima, razvije svoj prirodni potencijal i talent, ne čekajte, reagirajte odmah i javite se s povjerenjem u MIPZ, stručan tim Vas očekuje.

Međunarodni institut prirodnog zdravlja upisuje nove polaznike na program Zdrava djeca koji se odvija u prostorijama udruge na adresi Radnička cesta 20a, Zagreb. Prijave se primaju na broj telefona 01 5620 108 i 098 947 0533 te putem e-maila na [email protected].

Više informacija: www.mipz.hr