Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Povratak bajke u Ogulin!

Raskošni Festival bajki ovogodišnje prvo izdanje otvara sredinom lipnja!

Jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj ove godine ponovno se vraća u Ogulin i to u periodu od 11 do 13.6.2021. Poznati Festival bajki u Ogulinu ove godine održati će se u dva termina a svoja bajkovita vrata otvara sredinom lipnja. Iako je prošle godine bilo sve iz lipnja preseljeno u rujan, radi situacije s Covidom 19, ove godine je organizacijski tim odlučio održati ga u dva termina, drugi vikend u lipnju i drugi vikend u rujnu.

Ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku. Za Bajkoljupce i sve one koji žele uživo doživjeti maštu iz najpoznatijih bajki, ovo će pravi vikend za bijeg iz stvarnosti!

U terminu 11.-13.6. vas u Ogulinu očekuje bogat kulturni sadržaj od predstava, radionica pa do cirkuskog showa.

U petak ne propustite veselo i šaroliko otvorenje uz slatke rođendanske muffine, a potom uživajte u predstavama kazališta Mala scena i Šareni svijet Zagreb. Od radionica svakako posjetite Escape the city, Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak za izradu vilinskih vjenčića, Stakleno-drvena priča, Izrada cvijeća od najlon čarapa, Pišem svoju bajku. Tko je još bio u Ogulin - a nije Položio vozačku dozvolu za letenje na metli? Imat ćete priliku sva tri dana sudjelovati u radionici i kući ponijeti vozačku dozvolu koju možete dobiti samo u Ogulinu.

Od adrenalinskih aktivnosti posjetite Veseli turnir u tenisu za djecu do 9 g (TK Frankopan), Bajka o zmajevima - radionica izrade i puštanja zmajeva (Zmajoljupci) koje ćemo izrađivati i puštati na jezeru Sabljaci.

Kroz tri dana od predstava možete pogledati Sunce Djever i Neva Nevičica, Kraljevna na zrnu graška (Mala Scena); Osmjeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica, Hrvatska u trenutku svakom avionom, brodom, vlakom, Tko donosi najljepši dar? Jaje, zeko ili dimnjačar?, U duru i molu za vrtiće i školu / Gdje raste zdrava hrana, usred polja ili stana (Šareni svijet); Čarobnjakov šešir (Vila Magic); Kesteni papaja (Cirkultura); Priče i bajke naše (Kazališna udruga MIST); Narodne priče iz Banovine - kamišibaji predstava (Udruga Kozlići), U carstvu ispunjenih želja - plesna predstava (Plesna škola Alegria); Čarobno pismo (Teatar Barakuda 2012). Svaki dan uživajte na ulicama grada u uličnom teatru. U subotu navečer će biti popularni Bajkoviti PUB KVIZ by Silvije Pleština - treba vrebati jer će se otvoriti prijava za timove!!!

U nedjelju možete posjetiti Izložbu malih životinjica i izložba ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajke te tako i ove, pripremili smo vam Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru (Marijana Mary Mrvoš); Div i sreća koje pripovijeda Sandra Vukoja, koja ove godine prvi puta prisustvuje na našem festivalu; tradicionalne gošće Sabina Gvozdić i Jasna Held te kao posebna poslastica ove godine koja nam stiže iz Amerike, PERRY GROUND.

Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima svaki dan, ove godine imamo i novost, pripovijedanje na Kleku, u nedjelju u 12 sati poslušajte bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić. A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je HPD Klek koji je organizirao vođenu turu iz Ogulina (ispred scene Regoč u 9 sati) te poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenđenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni Karlek kreće 12.6.2021. - Karlekom u bajku, polazak iz Zagreb GK u 9.00 sati-Karlovac 9.44 i dolazak u Ogulin je u 10.39 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.45-dolazak u Karlovac 17.45 i Zagreb GK u 18.33 sati. Promotivna cijena je 25,00 kuna, djeca do 6 godina besplatno.