Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Otvorena nova podružnica dječje Poliklinike Helena - Centar za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju

Na lokaciji Ljudevita Posavskog 31 u Zagrebu, Poliklinika Helena otvorila je vrata još jednoj usko specijaliziranoj podružnici s iskusnim stručnjacima okupljenim u Centru za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju.

Centar na novoj lokaciji prostorno je i ambijentalno prilagođen specifičnim potrebama ovih djelatnosti i opremljen najsuvremenijom visokosofisticiranom medicinskom opremom zahvaljujući sredstvima novog EU projekta.

Kabinet za neurofiziološku dijagnostiku opremljen je najmodernijim uređajima za  EEG, EMNG, evocirane potencijale, ultrazvuk mozga i kralježnice te transkranijalni color dopler (TCCD).

U Kabinetu za logopediju, psihologiju i ranu intervenciju provodi  se suvremena multidisciplinarna procjena djece od rane dojenačke dobi koja uključuje logopedsku dijagnostiku i terapiju, psihodijagnostičku procjenu, psihološko savjetovanje, kognitivno bihevioralnu terapiju te brojne druge terapijske i dijagnostičke metode od kojih se ističe timska procjena iskusnih logopeda i psihologa specijalista rane intervencije. Kod djece s raznim oblicima poremećaja hranjenja poput slabog žvakanja, nemogućnosti uzimanja krutih obroka, odbijanja obroka ili selektivnosti u jelovniku provodi se i timski program „Terapijskog hranjenja“.

U okviru Kabineta za rehabilitaciju, biofeedback i neuromodulaciju provodi se edukacija za „baby handling“, neurorazvojne vježbe i vježbe za kralježnicu, razne vrste biofeedbacka, neuromodulacija, vježbe zdjeličnih mišića, razni programi za postizanje kontinencije, DNS i Giger MD terapija.

Vizija Poliklinike Helena, najveće privatne pedijatrijske ustanove u Hrvatskoj i regiji, je razviti centar izvrsnosti i u ovom segmentu pedijatrijske medicine, te malim pacijentima pružiti vrhunsku dijagnostiku, ranu intervenciju i rehabilitaciju na jednom mjestu i to od strane multidisciplinarnog tima iskusnih stručnjaka, u prostoru prilagođenom djeci i na opremi koja spada u sam vrh europske pedijatrijske medicine.

Veseli nas daljnji iskorak Poliklinike Helena u smjeru cjelovite, pravovremene i vrhunske skrbi za najmlađe pacijente!