Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Mathfinity centar pokreće ljetnu školu matematike za popularizaciju matematike u budućim zanimanjima

Mathfinity centar, vodeći pružatelj matematičke edukacije, organizira drugu ljetnu školu matematike u Hrvatskoj.

 Cilj ove petodnevne škole je popularizacija matematike među predškolcima i osnovnoškolcima te ukazivanje na značaj matematike u zanimanjima budućnosti.

Ljetna škola nije samo za nadarene učenike, već za sve kojima je potrebna motivacija da shvate važnost učenja matematike. Savršena je to prilika da djeca kroz različite metode poučavanja razviju svoje matematičko mišljenje i steknu matematičke kompetencije. Polaznici će također pohađati tematska predavanja iz svijeta tehnologije, poduzetništva i financija kako bi razumjeli ulogu znanja matematike u mnogim zanimanjima.

“Vjerujemo da je znanje matematike ključno za buduće karijere, a cilj ljetne škole je upravo to prenijeti djeci navedene dobi”, rekao je Krešimir Vučić, voditelj Mathfinity centra.

Ljetna škola matematike održat će se u Osnovnoj školi Julija Klovića u Zagrebu od 9 do 17 sati svaki dan, počevši od 3. srpnja 2023. Škola će biti tematski razrađena, a svaki dan će imati određeni fokus.

Učenici će u prijepodnevnim satima kroz različite nastavne metode razvijati svoje matematičko mišljenje, a nakon ručka će pratiti tematska predavanja iz svijeta tehnologije, poduzetništva i financija. Polaznici će dobiti zadatke vezane uz temu predavanja te u timovima pronaći idejno rješenje. Ljetna škola će imati i zabavni program svaki dan prije odlaska kući, a zadnji dan škole održat će se u zabavnom parku Amazinga.

"Želimo da učenici imaju pozitivno iskustvo i potičemo ih na daljnje matematičko obrazovanje. Ljetna škola je prilika da se učenici zabave, steknu nova prijateljstva i nauče više o važnosti matematike", rekao je Krešimir Vučić, voditelj Mathfinity centra.

Ljetna škola matematike izvrsna je prilika da djeca steknu matematičke kompetencije, razviju svoje matematičko mišljenje i shvate ulogu znanja matematike u budućim zanimanjima. Više informacija o ljetnoj školi zainteresirani roditelji mogu pronaći na stranicama Mathfinity centra.