Znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli

Koji su to znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli?


Koji su to znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli? Nekoliko tjedan od rođenja kad se bebi počinje bistriti vid tada počinje fokusirati vaše lice i tada ono postaje njezina najdraža pojava, to je ujedno i početak njezine ljubavi prema vama. Svaki dan ljubav postaje sve jača i sve više postaje svjesnija koliko je važno da ste u njezinom životu.

Prvi osmijeh


Onaj trenutak kad vam se beba prvi puta istinski nasmije je neopisiv to je njezin način da vam kaže "volim te".

Beba prepoznaje vaš miris

Ako joj ponudite predmete natopljene u razne mirise ona će uvijek ići prema predmetu koji je natopljen vašim mlijekom i vašim prirodnim mirisom. Maloj bebi ništa ne miriše bolje od njezine mame.

Znakovi da vas voli
AVAVA/Shutterstock.com

Ona razgovara s vama

Prvo gugutanje će biti usmjereno na vas, ovo je prvi način direktne komunikacije bebe i mame. Već od najranijih dana učite vašu bebu pravilnoj komunikaciji na način da joj dopustite da gugutanjem ispriča sve što želi, strpljivoj ju slušajte i tek kad napravi pauzu odgovorite joj kroz nekoliko riječi i ponovno strpljivo čekajte da ponovno započne s gugutanje. Na taj način joj već od najranijih dan pokazujete da ju uvažavate i postavljate temelje za kasniji pravi razgovor.

Beba vas želi u svojoj blizini

Oko šestog mjeseca primijetit ćete da vaša beba nije sretna kad vas ne vidi u svojoj blizini. Prvi znakovi koji pokazuju da nije sretna kad vas ne vidi je protestiranje ili plakanje. Čim se ponovno pojavite istog trenutka se pojavi i veliki osmijeh na njezinom licu i jasno vam govori "volim te" i "volim kad te vidim".

Beba vas koristi kao štit

Nemojte se iznenaditi ako se beba okrene i privije uz vas kad se pojavi netko njoj nepoznat. Ovo je normalna faza, okretanje prema vama za nju znači da ćete ju zaštititi i da se uz vas osjeća sigurno, a ujedno i da vas upravo zbog toga puno voli.

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Dobre strane dojenja
Najbolja hrana za vašu bebu (i ona koju treba izbjegavati)
Kako što ljepše proživjeti prve dane s vašom bebom?
Dohrana dojenčeta

Želite nešto reći? Podijelite vaše mišljenje ili savijet s ostalima!

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI