Neplodnost

Mnogi parovi imaju problema sa začećem djeteta, prva faza odnosi se na savjetovane i preporuku kada i koliko često treba imati spolne odnose da bi se povećala šansa za oplodnju. Liječenje općih problema spolnog života, kao što su impotencija i prijevremena ejakulacija, također pripadaju mjerama poboljšavanja plodnosti.

Neplodnost

Ukoliko se kroz pretrage ustanovi da muškarac ima smanjen broj ili smanjenu aktivnost spermija, ponekad je moguće vraćanje ili poticanje njihove sposobnosti oplodnje. Jedan od primjera vraćanja plodnosti je i liječenje spolno prenosivih bolesti gdje se ljućenjem vratiti plodnost.

Kod žena liječenje neplodnosti također ovisi o nalazu fizikalnog pregleda i testova. Ako se ustanovi da je ovulacija uzrok infertilnost, liječnik može pokušati izazvati ovulaciju lijekovima.

Začepljenje ili drugi problemi povezani s jajovodima ponekad se mogu ukloniti kirurškim putem.

Endometrioza nastaje kada se djelići endometrija (sloja tkiva koji oblaže maternicu) pojavi na drugim mjestima u zdjelici, može se pojaviti na jajnicima ili na jajovodima, prema preporuci liječnika pristupa se kirurškom zahvatu.

  • Da li polipi na maternici utječu na plodnost?

    Da li polipi na maternici utječu na plodnost?

    Kod parova koji imaju problem s ostvarivanjem trudnoće jedan od uzroka mogu biti polipi na maternici.
  • 8 iznenađujućih faktora o muškoj neplodnosti

    8 iznenađujućih faktora o muškoj neplodnosti

    Postoje razne glasine koje govore da vožnja bicikla, nošenje uskog donjeg rublja te korištenje seksualnih igrački mogu utjecati na vašu plodnost. No realnost vas može šokirati (nas je!). PS: kada završite s čitanjem, pokažite vašem partneru ovaj članak.