Trudnoća

 • 5 najgorih stvari koje možete reći trudnici

  5 najgorih stvari koje možete reći trudnici

  Postoje neke stvari koje bi trebali izbjegavati prilikom razgovora s trudnicom. Ovdje navodimo stvari koje nikada ne bi trebali pitati ili konstatirati.

 • Ideje kako partneru objaviti da ste trudni

  Ideje kako partneru objaviti da ste trudni

  Trudni ste, i sad to treba saznati i vaš partner. Kako to možete napraviti, s nama su podijelile mame s naše Facebook stranice

 • Pretrage u trudnoći

  Pretrage u trudnoći

  Pozitivnim testom većina trudnica odlazi i ginekologu kako bi i ultrazvučno potvrdili svoju trudnoću. Tijekom trudnoće trudnica obavlja cijeli niz pretraga. Neke su redovite i obavljaju se pri svakom posjetu ginekologu, dok druge, samo u određenim trenutcima.

 • Sex u trudnoći

  Sex u trudnoći

  Istina, sex vas je i doveo do trudnoće, ali to ne znači da trebate prestati uživati sada kada ste trudni. Evo kratkog pregleda što možete očekivati u idućih devet mjeseci.

 • Zabavne vježbe za trudnice

  Zabavne vježbe za trudnice

  Želite ostati fit tijekom trudnoće? Naučite vježbe koje će vam pomoći ostati u formi tijekom trudnoće (a da ćete pritom i uživati u njima).

 • Kako izbjeći strije i proširene vene

  Kako izbjeći strije i proširene vene

  Mnoge su žene opterećene brigom zbog pojave takozvanih strija, koje se obično pojave na grudima i po trbuhu, uslijed povećanja njihovog obujma tijekom trudnoće, što rezultira pucanjem potkožnog tkiva.

 • Predvidite boju očiju i kose!

  Predvidite boju očiju i kose!

  Boja očiju i kose je među najvidljivijim primjerima prenošenja nasljednih osobina. Vodeći računa o osobinama boje u roditelja i u njihovih najbližih rođaka, moguće je s popriličnom sigurnošću predvidjeti osobine njihove djece.

 • Krvarenje u ranoj trudnoći

  Krvarenje u ranoj trudnoći

  Krvarenje ili tragovi krvi iz vagine prvi je simptom nagovještavanja gubitka bebe. Nemojte paničariti prije vremena jer je moguće i jače krvariti, a da ne dođe do gubitka ili drugih negativnih posljedica za dijete.

 • Test za trudnoću

  Koliko su pouzdani testovi za trudnoću?

  Neke žene odmah primijete određene simptome koji ih navode da posumnjaju u trudnoću. Pomoću testa za trudnoću ćete na najbrži način i potvrditi da li ste bili u pravu.

 • Trudnoća - posebno osjetljivo razdoblje za kožu

  Trudnoća - posebno osjetljivo razdoblje za kožu

  S obzirom da se u trudnoći zbiva niz imunoloških, endokrinoloških, metaboličkih i vaskularnih promjena, koža je u tom razdoblju posebno osjetljiva.