Trudnoća

 • Tata u rađaoni

  "Rekao je ŠTO u rađaoni?!"

  Dragi budući tate, znamo da ste prestrašeni od same pomisli na rađaonu (iako to vjerojatno nikada nećete priznati), ali iskreno, vaša vas supruga treba u tom trenutku da joj budete potpora (ne moramo niti spomenuti da će u toj 'sobi' biti i prvi susret vaše bebe i vas).

 • Dodatne pretrage u trudnoći

  Dodatne pretrage u trudnoći

  Pretrage na genetske malformacije ili testiranje na RH faktor samo su neke od dodatnih pretraga u trudnoći koje ćete morati odraditi kako bi bili sigurni da je s vama i vašom mazom sve u redu (ili da osigurate da sve bude u redu).

 • Nedonošće

  Najgore stvari koje možete reći mamama koje prerano rode

  Kao da mamama koje su prerano rodile nije dovoljno teško, uvjek se nađe par ljudi koji ih svojim zajedljivim komentarima mogu jako rastužiti.

 • Prehrana za zdraviju trudnoću

  Prehrana za zdraviju trudnoću

  Sad kada ste trudni trebate jest zdravo, ne samo zbog sebe, nego i zbog djeteta koje se razvija u vama. Postoji određena hrana koja će pomoći da rodite zdravo dijete.

 • Putovanje u trudnoći

  Putovanje u trudnoći

  Kada ste trudni, vaša i sigurnost vaše bebe najvažnija je stavka svih aktivnosti. Tijekom trudnoće trebate biti jako oprezni jer sigurnost i zaštita su na prvom mjestu za vas i vaše dijete.

 • Kako izabrati ime djetetu

  Kako izabrati ime djetetu

  Ime je vrlo važan dio naše osobnosti. Odabir imena je jedan od najvažnijih zadataka. Gdje pronaći inspiraciju u odabiru imena za vašu nerođenu bebu?

 • Rad tijekom trudnoće

  Posao i trudnoća

  Ako u trudnoći želite nastaviti raditi, trebali bi sagledati neke činjenice. Ako se osjećate dobro i smatrate da možete obavljati posao, to je jako dobro. Trebate voditi računa o sebi u predstojećim mjesecima. Što to znači?

 • APGAR test

  APGAR test

  APGAR rezultat odnosi se na prvi test kojem će vaša beba biti podvrgnuta netom nakon što bude rođena. To je brzi procjenitelj stanja koje koristi medicinsko osoblje kako bi ustvrdilo treba li beba intenzivnu njegu ili je s njom sve u redu.

 • Folna kiselina i trudnoća

  Folna kiselina i trudnoća

  Ako želite zdravo dijete, morate osigurati folnu kiselinu jedući zdravu hranu. Jedna od najvažnijih stvari zbog kojih je folna kiselina važna je ta da će dovoljne količine folne kiseline spriječiti urođene defekte djeteta.

 • Debljanje u trudnoći - koliko je normalno?

  Debljanje u trudnoći - koliko je normalno?

  Bilo da ste oduševljeni da se napokon možete malkice udebljati i tako popuniti vaše traperice, i pak da izbjegavate vagu u širokom luku, nije neobično da ste tijekom trudnoće opterećeni pitanjem koliko je zapravo normalna količina kilograma koju dobijete tijekom trudnoće.