Facebook prijava

Vaša trudnoća - 35. tjedan

Od sada, beba je odgovorna isključivo za porast težine (masti - trenutno bebino tijelo sadrži oko 15% masti dok će do punog termina sadržavati oko 30% masnog tkiva).


35. tjedan trudnoćeKako bebina glava pritišće vaš mjehur, i dalje odrađujete dodatnu smjenu u toaletu (vidi učestalo mokrenje). S druge strane, ukoliko imate zatvor, pokušajte se olakšati na način da pojedete neku hranu bogatu vlaknima. Cjelovite žitarice, povrće i sušeno voće (ali nikako sve odjednom!) bi trebao popustiti stvari.

U ovo vrijeme poteškoće mogu stvarati i zadržavanje (retencija) tekućine, čije posljedice mogu biti proširene vene, pojava hemoroida, otečeni zglobovi i prsti. Za vas je bitno da se počnete oblačiti u komotniju odjeću, i ukoliko do sada niste, poskidajte prstenje s ruku dok vam nisu ruke natekle. Isto tako, vitaminske potrebe vaše bebe u ovo su vrijeme jako velike pa obratite pažnju na prehranu, kao i na vitaminske dodatke u prehrani.

Od sada, beba (dugačka 44 centimetra i teška između 2300 i 2550 grama) je odgovorna isključivo za porast težine (masti - trenutno bebino tijelo sadrži oko 15% masti dok će do punog termina sadržavati oko 30% masnog tkiva). Bebin je sluh u potpunosti razvijen (beba najbolje reagira na više frekvencije), a ukoliko je vaša beba "on", u njegovim je testisima vjerojatno završen proces zapisivanja porijekla. Bebini noktići dosežu vrhove prstiju, međutim nije nemoguće da čak budu i veći jer se kod nekih beba pri porodu vide ogrebotine po licu koje su nastale tijekom bebinog boravka u maternici.

‹‹ Vaša trudnoća: 34. tjedan Vaša trudnoća: 36. tjedan ››

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Savjeti za buduće mame
Koje aktivnosti treba izbjegavati u trudnoći
Kako se dovesti u top formu nakon poroda?
Pripremite se za rođenje djeteta
Ideje kako partneru objaviti da ste trudni
Važnost prenatalnih vitamina tijekom trudnoće

Želite nešto reći? Podijelite vaše mišljenje ili savijet s ostalima!

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI