Facebook prijava

Vaša trudnoća - 35. tjedan

Od sada, beba je odgovorna isključivo za porast težine (masti - trenutno bebino tijelo sadrži oko 15% masti dok će do punog termina sadržavati oko 30% masnog tkiva).


35. tjedan trudnoćeKako bebina glava pritišće vaš mjehur, i dalje odrađujete dodatnu smjenu u toaletu (vidi učestalo mokrenje). S druge strane, ukoliko imate zatvor, pokušajte se olakšati na način da pojedete neku hranu bogatu vlaknima. Cjelovite žitarice, povrće i sušeno voće (ali nikako sve odjednom!) bi trebao popustiti stvari.

U ovo vrijeme poteškoće mogu stvarati i zadržavanje (retencija) tekućine, čije posljedice mogu biti proširene vene, pojava hemoroida, otečeni zglobovi i prsti. Za vas je bitno da se počnete oblačiti u komotniju odjeću, i ukoliko do sada niste, poskidajte prstenje s ruku dok vam nisu ruke natekle. Isto tako, vitaminske potrebe vaše bebe u ovo su vrijeme jako velike pa obratite pažnju na prehranu, kao i na vitaminske dodatke u prehrani.

Od sada, beba (dugačka 44 centimetra i teška između 2300 i 2550 grama) je odgovorna isključivo za porast težine (masti - trenutno bebino tijelo sadrži oko 15% masti dok će do punog termina sadržavati oko 30% masnog tkiva). Bebin je sluh u potpunosti razvijen (beba najbolje reagira na više frekvencije), a ukoliko je vaša beba "on", u njegovim je testisima vjerojatno završen proces zapisivanja porijekla. Bebini noktići dosežu vrhove prstiju, međutim nije nemoguće da čak budu i veći jer se kod nekih beba pri porodu vide ogrebotine po licu koje su nastale tijekom bebinog boravka u maternici.

‹‹ Vaša trudnoća: 34. tjedan Vaša trudnoća: 36. tjedan ››

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Kako se dovesti u top formu nakon poroda?
Pripremanje za trudnoću
Pripremite se za rođenje djeteta
Uravnotežena prehrana tijekom trudnoće
Pogodnosti tjelovježbe tijekom trudnoće
Prehrana za zdraviju trudnoću

Želite nešto reći? Podijelite vaše mišljenje ili savijet s ostalima!

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI