Tretmani ljepote u trudnoći

Koji su sigurni a koji manje sigurni tretmani ljepote tijekom trudnoće, donosimo vam u ovom kratkom članku..


Trudnoća je razdoblje u kojem može doći do oštećenja kose, lomljivosti noktiju, gubitka struka, pojave strija te otečenosti. Sve to će ženi dati osjećaj da je izgubila privlačnost. No i to se da riješiti! Postoje različiti SPA tretmani te tretmani ljepote koji će ženi pomoći da se opet osjeća poželjno i atraktivno. Kao i uvijek, prije svakog takvog tretmana morate se obavezno savjetovati s vašim liječnikom.

Lijepa u trudnoći
Luba V Nel/Shutterstock.com

Kosa

Za vrijeme trudnoće vrlo je važno za ženu da pazi na njegu kose. Iako šišanje ili promjena frizure neće štetiti, za malo veće pothvate na kosi treba imati opreza. Bojanje kose je vrlo štetno za vrijeme trudnoće, zbog kemikalija koje boja sadrži a skalp apsorbira. Ženama se preporučuje da sačekaju za prođe prvo tromjesečje kako kemikalije ne bi ugrozile fetus. No unatoč tome preporučuje se izbjegavanje unosa štetnih kemikalija.

Nokti

Za vrijeme trudnoće, nokti postaju jači i otporniji što je prednost a manikura i/ili pedikura su zabavni te bezopasani tretmani ljepote. Pedikura uz masažu nogu se preporučuje u zadnja tri mjeseca trudnoće. Ali obratite pozornost na činjenicu da što se više približava termin poroda nokte bi trebali imati čište (ne lakirati ili gelirati)...

Akne u trudnoći

Za vrijeme trudnoće često se pojave akne. Žene često koriste sredstva kako bi reducirale pojavu akni, no moraju biti na oprezu i izbjegavati sredstva koja bi mogla sadržavati opasne sastojke kao što je salicilna kiselina još zvana beta hidrokslina kiselina (BHA). BHA može uzrokovati defekte kod bebe. Budućim majkama se savjetuje da se konzultiraju s liječnikom, te da im on preporuči siguran tretman protiv akni.

Zubi

Trudnice trebaju posebnu pažnju posvetiti njezi zubi. Zbog hormonalnih promjena koje se odvijaju u vašem tijelu plak može napasti zube koji su u trudnoći posebno osjetljivi. I po ovom pitaju se savjetujte s liječnikom koju vam pastu za zube on preporučuje.

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Najbolji način pranja zubi koji su tek počeli rasti
Kako izbjeći strije i proširene vene
Izbijanje zubića
Fluor je dobar za vaše dijete
Što možete očekivati od šestomjesečne bebe?
Prvi posjet zubaru

Želite nešto reći? Podijelite vaše mišljenje ili savijet s ostalima!

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI