Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

SOS dječje selo proslavilo 20 godina djelovanja

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Novinarskom domu u Zagrebu, predstavnici SOS Dječjeg sela Hrvatska zajedno sa svojim partnerima predstavili su kampanju ''Vaša budućnost ovisi o nama – naša sadašnjost ovisi o Vama!''.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Novinarskom domu u Zagrebu, predstavnici SOS Dječjeg sela Hrvatska zajedno sa svojim partnerima predstavili su kampanju ''Vaša budućnost ovisi o nama – naša sadašnjost ovisi o Vama!''  povodom 20 godina djelovanja SOS Dječjeg sela Hrvatska. Cilj kampanje jest naglasiti važnost svekolike potpore putem novčanih priloga, edukacije, ulaganja i budućnost djece SOS Dječjeg sela Hrvatska koje se financira dobrovoljnim prilozima te potaknuti građane na donacije i zvanje humanitarnog telefona pozivom na 060 9003 (cijena poziva 5 kn + PDV).

20 godina sos djecjeg sela

Danas je predstavljena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska koje punih 20 godina zbrinjava djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj pružajući im ljubav, sigurnost i sretno djetinjstvo u obiteljskom okruženju. Udrugu i kampanju su predstavile Mariza Katavić, predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska i Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska. Naglasile su kako njihov trud ne bi imao rezultata bez financijske podrške građana i tvrtki koji su ih u svom društveno-odgovornom poslovanju prepoznali kao pravi odabir za partnerstvo.

Cjelovita kampanja koja uključuje TV i radio spot, print i OOH oglase, te komunikaciju na digitalnim medijima kreativni je uradak agencije Unex Grupa, a protezat će se tijekom cijele godine, no središnji događaj biti će ipak u svibnju kada se  obilježava i Tjedan obitelji. U nedjelju, 6. svibnja 2012. godine u SOS Dječjem selu Lekenik, od 10 h do 17 h nas očekuje bogat program od kreativnih radionica do zabavnog sadržaja u čast svim SOS mamama, SOS djeci i SOS obiteljima. Na taj način zaposlenici, SOS mame i djeca SOS DSHa će izraziti zahvalnost za nesebičnu potporu bez koje Udruga ne bi živjela.

Nina Bertapelle Damir Jugo Visnja TK Mariza Katavic Marina Bolanca Radunovic Silvije Stimac Frane Ridjan
Nina Bertapelle, Damir Jugo, Visnja Tuškan Krupić, Mariza Katavic, Marina Bolanca Radunovic, Silvije Stimac, Frane Ridjan

''Neizmjerno nam je zadovoljstvo pozdraviti brojne partnere na našem projektu proslave 20. godišnjice rada u Hrvatskoj. SOS Dječje selo Hrvatska i svi njegovi programi predstavljaju obiteljski koncept brige, ustrajnosti, nježnosti, odgovornosti i stručnog znanja s kojim čine oslonac u svakodnevnom životu djeteta. U cijelom ovom procesu neizostavnu ulogu imaju svi naši partneri  koji su prepoznali najsigurniji ulog za bolju budućnost' te im od srca zahvaljujemo', izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Rođendansko slavlje 6. svibnja svojim dolaskom će uveličati i Helmut Kutin, predsjednik SOS Kinderdorf Internationala, koji je davne 1993. godine bio na otvaranju prvog sela u Hrvatskoj. Tom prilikom će nagraditi SOS mame, simboličnim činom darivanja zlatnog prstena u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji rad. U slavljeničkom duhu SOS Dječje selo Lekenik bit će domaćin 20. rođendana SOS Dječjeg sela Hrvatska gdje će se okupiti djeca, SOS mame, suradnici, sugrađani, partneri i gosti te zajednički proslaviti dosadašnje uspjehe i sklopljene suradnje kojom će djeci SOS DSH vratiti osmjeh na lice. Najavljen je niz kreativnih i edukativnih radionica kojima će prisustvovati i niz poznatih osoba; sportaša, glazbenika, plesača i sl. koji će voditi radionice.

Ovu akciju su podržali mnogi iz poslovnih i umjetničkih krugova Lijepe naše koji na ovaj način sudjeluju u stvaranju nove generacije uspješnih ljudi. Među njima su i INA, Unex Grupa, Millenium promocija, Večernji list, 24 sata, Poslovni dnevnik, T-Hrvatski Telekom i mnogi drugi koji su danas istaknuli da svojim primjerom žele potaknuti širu javnost na aktivno sudjelovanje u ovoj akciji.

''Unex Grupa je objeručke prihvatila partnerstvo u ovome projektu koji svečano obilježava 20. godina postojanja u Hrvatskoj'' – napomenula je Marina Bolanča Radunović, direktorica odnosa s javnošću Unex Grupe. ''SOS Dječje selo Hrvatska njeguje istinske vrijednosti koje su temelj svekolikog napretka društva kroz obitelj koja odgaja djecu da s pravim vrijednostima nastavljaju koračati u život. Nadamo se da će i drugi prepoznati značaj potpore i bezrezervno je dati u  plemenite svrhe. SOS Dječje selo Hrvatska je svakako najbolji recept za stvaranje nove generacije.''

Tako je Damir Jugo naveo razloge koji su ponukali Millenium promociju da se priključi ovom hvalevrijednom projektu. „Millenium promocija već je više od dvije godine komunikacijski partner SOS Dječjeg sela Hrvatska te nam je velika čast što i smo i prilikom proslave 20 godina postojanja uz bok ovoj hvale vrijednoj udruzi.  SOS Dječje selo, na čelu sa profesoricom Katavić i gospođom Tuškan-Krupić već 20 godina radi fantastičan posao i odgaja djecu koja prerastaju u mlade sretne ljude zahvaljujući njima i njihovoj skrbi. Ova predstava koju smo vidjeli na početku te osmijeh djece koja su je izvodila dovoljan su odgovor na pitanje – zašto godinama pro bono podržavamo SOS Dječje selo. „

Osluhnite glas djeteta u sebi i uvidite da ''Vaša budućnost ovisi o nama – naša sadašnjost ovisi o Vama!'' te pozivom na broj telefona 060 9003 (cijena poziva 5 kn + PDV) dajte svoj doprinos. Više informacija o SOS Dječjem selu Hrvatska pronađite na web stranici www.sos-dsh.hr.