Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Moja Papica - pravilna prehrana od prvih mjeseci bebina života

Pravila prehrana bebe oduvijek je bila jedna od prvih dilema s kojima se susreću mladi roditelji. Specijalizirani portal Moja Papica donosi vam savjete kako da prehrana vaše bebe bude raznolika i prije svega, zdrava...

Dolaskom novog člana obitelji roditeljima se uz veliku sreću javljaju i brojna pitanja. Većina njih vezana je upravo uz prehranu. "Što je najbolje za moje dijete?"; "Kada smijem djetetu početi uvoditi dohranu?"; "Treba li dojenče piti vodu?" – samo su neke od mnogobrojnih dilema mladih roditelja. Naime, prehrambene potrebe djece značajno se razlikuju od potreba odraslih pa je ono što zadovoljava naše potrebe i okuse ponekad upravo suprotno onome što treba dijete. Sa sličnim dilemama susrela se i Nina Kovačić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, kada je postala mama djevojčice Jane. Tada je koristeći znanje struke i ljubav prema pravilnoj prehrani, uz malu pomoć kolegice Ane Bošnjak, dipl. nutricionistkinje, krenula u osmišljavanje koncepta Moje papice kako bi pomogla i sebi i drugim mladim roditeljima te svojoj Jani osigurala najbolji i najzdraviji početak života.

Moja PapicaCilj Moje papice je od prvih mjeseci djetetova života potaknuti pravilnu prehranu kojom će se osigurati svi prijeko potrebni nutritivni sastojci, ali i usvojiti zdrave prehrambene navike za budućnost. Moja papica donosi teoretski dio u kojem se roditelji upoznaju s osnovama nutricionizma i najvažnijim prehrambenim smjernicama te pravilima dohrane. No, najveća pažnja posvećena je praktičnim savjetima vezanim uz dohranu i pripremu hrane te zdravim i ukusnim receptima prihvatljivog budžeta za sve roditelje.

"Prehrana djeteta tijekom prve godine života ima nemjerljiv utjecaj na zdravlje, ali i kasnije usvojene djetetove prehrambene navike. Već u ranom djetinjstvu, naime, formiraju se prehrambene navike i okusi, bili oni dobri ili loši, pa upoznavanjem djeteta u ranom početku sa svježim, novim i stimulativnim okusima roditelji doprinose usvajanju zdravih navika i rastu sretnog djeteta“ smatra Nina Kovačić i dodaje kako “dječja hrana pripremljena kod kuće omogućuje roditeljima da svojim najmlađim članovima predstave ukusnu, svježu i zdravu hranu pri čemu sama priprema hrane može predstavljati zabavu za cijelu obitelj."

Više informacija o ovom zanimljivom i nadasve korisnom projektu potražite na www.mojapapica.com i na Facebook stranici Moje papice facebook.com/PrehranaZaBebe.