Pospremanje sobe s igračkama

Klinci su pravi profesionalci u stvaranju nereda. Vjerojatno ste primijetili da to najbolje dolazi do izražaja u njihovoj sobi s igračkama. No, kako ju najlakšte pospremiti?


Rješenje da se riješite nereda u sobi s igračkama postoji ali morate se dobro pripremiti. Sobu bi trebali organizirati tako da svaka igračka ima svoje mjesto, a da je i dalje dostupna vašem djetetu.

Soba s igračkama
Stephen Denness / Shutterstock.com

Za početak, trebati će vam usisivač, police, kutije i naljepnice.

  1. Ispraznite sobu od namještaja (kojeg možete lagano pomicati) i igračka, te ih premjestite u neku prostoriju s puno prostora, kao što je dnevni boravak.
  2. Usisivačem dobro očistite sobu te obrišite prašinu sa svih polica i ostatka namještaja koji niste izbacili van. Dijete se igra u toj sobi i nije pogodno da bude izloženo bakterijama iz prašine.
  3. Podijelite igračke u tri hrpe. U prvoj hrpi neka budu igračke s kojima se dijete često igra, a ujedno su i prikladne za djetetovu dob. U drugoj neka budu pokidane ili oštećene igračke koje treba baciti - pogotovo one na kojima se dijete može ozlijediti! U trećoj kutiji neka budu igračke s kojima se dijete ne igra ali su još dobre, te se mogu pokloniti nekome ili donirati nekoj dobrotvornoj organizaciji.
  4. Pokidane igračke odmah bacite u smeće da vam ne smetaju a one koje ste naumili pokloniti izbacite iz sobe i po mogućnosti ih se 'riješite' što je prije moguće - tako vi dobivate dodatan prostor a oni kojima ste ih naumili, dobivaju igračke ranije.
  5. Ukoliko ih nemate ili ih nemate dovoljno, u sobu ugradite police, te na njih stavite igračke s kojima se dijete često igra. Imajte na umu da police budu ugrađene na visinu dostupnu djetetu tako da može doći do njih.
  6. U sobu možete staviti i kutiju s kojima se dijete povremeno igra - to mogu biti razne društvene igre, figurice akcijskih junaka ili pribor za bojanje i crtanje. Vodite računa da dijete može samo do tih igračaka ukoliko se poželi igrati s njima.
  7. Preostale igračke razvrstajte po vrsti. Odredite mjesto svakoj vrsti igračaka (ladica, kutija, polica) tako da u svakom trenutku znate gdje se što nalazi. Pobrinite se da sve ima svoje mjesto.

Savjet za kraj: Police, kutije i ostala mjesta gdje ćete pospremati igračke, možete označiti s naljepnicama tako da buduća pospremanja budu jednostavnija i brža.

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Zaštitite se od usporedba s ostalim mamama
10 "igračaka" s kojima se djeca ne bi smjela igrati
Dizajn dječjeg interijera
Potaknite razvoj svoje bebe
Mama kao timski igrač
Igračke za novorođenčad

J.B.

Kako vi rješavate problem razbacanih igračaka?

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI