Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Dizajn dječjeg interijera

Kada je beba na putu, jedna od glavnih odluka vam treba biti kako urediti sobu. Nema više curicama roza - dečkima plava... Stvaranje jedinstvenog interijera namijenjenih posebno za bebe je evoluirao u umjetnost koja nema granica.

Kada je beba na putu, jedna od glavnih odluka vam treba biti kako urediti sobu. Nema više curicama roza - dečkima plava... Stvaranje jedinstvenog interijera namijenjenih posebno za bebe je evoluirao u umjetnost koja nema granica.

Dječja soba u kojoj prevladava zelena boja

Znate da li nosite curicu ili dečka? Čak i ako želite do kraja biti u neizvjesnosti, postoje bezbrojne mogućnosti kako stvoriti modernu a opet udobnu sobu za vašeg novog člana obitelji. Sve više roditelja ne žele dizajn interijera ograničiti samo na određenu dob djeteta, nego da soba može poslužiti za duži period djetinjstva, te čak i za drugo dijete. Zbog tog razloga koristite više unisex boje kako bi izbjegli trošak ponovne dekoracije u budućnosti.

Dekoriranje sobe za bebu bi trebalo biti uzbudljivo i opuštajuće putovanje. Krajnji rezultat je ograničen samo vašom maštom i kreativnosti. Većini od nas ovi atributi su često nepoznanica. Ako imate manjak ideja, vremena i energije, tu postoje ljudi kvalificirani upravo za ovaj posao. Dizajneri vam mogu pomoći savjetima, a ako želite možete im prepustiti i cjelokupni posao. To će biti investicija koja će se sama otplatiti svaki puta kada uđete u sobu.

Dječja soba za curice

Savjeti za dizajn interijera
 

 • Gdje početi
  Ovo je najteži dio putovanja. Bilo da ste se već odlučili za neki određeni stil ili ste još uvijek u potrazi za istim, morate se držati "duha" u kojem želite da soba bude uređena. Možda već imate neki omiljeni lik ili životinju koja će vam biti početak inspiracije? Ako ne, potražite ideje u časopisima o interijeru. Idući korak je da, ako ste odabrali lik ili životinju, izvučete boje koje se nalaze na toj slici. Na primjer, ako volite zečeve, koristite žućkastu, bijelu, kremastu, roza i zelenu boju u dekoru.
   
 • Dodavanje namještaja
  Namještaj za dječju sobu je standardan; kolijevka, stolica za hranjenje, ormar za odjeću, stol za presvlačenje itd. Međutim, razmislite o dodavanju namještaja uz koje će vaše dijete odrastati. Kolijevka koja se može pretvoriti u krevetić kad dijete malo naraste ili stol za presvlačenje koji se može prenamijeniti u ormarić. Povrh svega, sigurnost neka vam bude na prvom mjestu prilikom odabira namještaja. Obavezno pročitajte obrazac o sigurnosti i opasnostima proizvođača namještaja.
   
 • Dodaci
  Najzanimljiviji dio posla su dakako dodaci. Koristite prekrivače, koje možete staviti na tepisone, police, zrcalo, kantu za pelene, kukice za ručnike, itd. S dodacima možete izraziti svoju kreativnost, te svojoj bebi pružiti toplu i ugodnu sobu u kojoj će odrastati.
   
 • Zidni dekor
  Odaberite slike čije boje se slažu s temom koju ste odabrali. Možete i naslikati razne prizore po zidovima. Drvena ili vinilna slova postala su vrlo popularna, te će stvoriti zid o kojemu će svi pričati.
   
 • Rasvjeta
  U ovom području isto možete svoju kreativnost dovesti do izražaja, od raznoraznih noćnih lampi, zidnih pa sve do lustera. Možete čak napraviti i da se sve poklapa sa temom koju ste odabrali.

Detalji za dekoraciju dječje sobe

Ne zaboravite na mamu i tatu

Kada se koncentrirate na prinovu, nemojte zaboraviti da ćete također provesti puno vremena u novoj sobi. Pobrinite se da vam je sve nadohvat ruke prilikom radova. I ne zaboravite da prije svega treba misliti na sigurnost. Ako se vi ne osjećate dobro u novoj sobi, neće ni vaša beba.